Image--0

Представяме Ви Клуб по фехтовка “Ескалибур”

Клуб по фехтовка “Ескалибур” е основан през 2002 г. Тренировките се провеждат в специално оборудвана зала с отлично местоположение – на националния стадион “ Васил Левски”. Клубът провежда занимания с деца от 6 до 17 годишна възраст, младежи и девойки, мъже и жени.

При децата, освен технико-тактическата фехтовална подготовка, се включват упражнения за общо физическо развитие, координация и развиване на специфичните за фехтовката двигателни качества като бързина, взривна сила, скоростно-силова издръжливост и др. Тренировките са съобразени с потребностите на подрастващите от движение, общуване, интелектуални предизвикателства, дисциплина и др. и се провеждат от треньори и инструктори със спортнопедагогическа и специализирана подготовка по фехтовка към международната федерация по фехтовка ФИЕ и национална спортна академия „Васил Левски“.

Най-ентусиазираните фехтовачи имат възможността да се подготвят и да участват в различни турнири както на клубно ниво, така и в състезания от държавния и международен спортен календар (световни и европейски купи, световни и европейски първенства и др.). През годините състезателите на клуб “Ескалибур” могат да се похвалят с множество призови титли и медали. Клубът е основен инициатор и организатор на ежегодния детски международен турнир “Купа Ескалибур”, който дава възможност на съвременните рицари от различни страни да премерят сили в честен двубой, да обменят опит и да се опознаят.

Дейността на клуба е многостранна, като основната цел е популяризирането, разпространението и развитието на фехтовката в България сред подрастващите, но също така и осигуряване възможност на всички желаещи да я практикуват, независимо от възрастта.

Повече информация за Клуб по фехтовка “Ескалибур” може да намерите на тяхната интернет страница: http://escalibur.net/home

Попитай ни