ПУБЛИКАЦИИ

Скъпи деца и родители,

Представям Ви втора интересна игра за малки и големи.

ИГРА 2 - Игра на корабчета/вариант с думи (A Game of Ships/а Version with Words)

Автор: Дияна Василева

Денис Асенова дава ценни съвети за развиване на езиковите умения за слушане в нива C1 и C2, които да помогнат на курсистите да разширят кръгозора си и да използват неадаптирани източници.

Развиване на езиковите умения на подрастващите, обучаващи се в нива C1 и C2.

Нивата В1 и В2 са последните нива, в които децата използват адаптирани за знанията и нивото им източници. В нивата C1 и C2 поощряваме и мотивираме учениците да разширят кръгозора си и да използват неадаптирани източници. Тези нива развиват уменията на децата да използват формален изказ, както писмено, така и устно. Сертификатите CAE и CPE предполагат, че децата свободно могат да боравят с езика без трудности и да използват богат набор от по-сложна лексика.

Елена Гаджева отправя своите съвети за развиване на уменията за слушане с разбиране при ученици от 5-ти до 10-ти клас.

Развиване на езиковите умения на подрастващите, обучаващи се в нива B1 и B2.

B1 е първото езиково ниво, в което можем да насърчим учениците да започнат да се обръщат и към неадаптирани за нивото им източници. Именно във възрастта между 5-ти и 10-ти клас се формират и най-главните интереси на подрастващите, което ни дава възможност да насърчаваме използването на английския в по-неформална среда. Така те го използват, научавайки повече за любимите си известни личности, гледайки очаквани техни филми, слушайки и припявайки предпочитана музика, следейки епизодите на любими влогъри и дори играейки така харесваните от много от тях стратегически електронни игри.
В рубриката „Преподавателите на АДВАНС съветват" предстои поредица от насоки и препоръки, свързани с развитието на четирите езикови умения при обучението по английски език на деца и подрастващи. Всички умения са взаимосвързани и не могат да се развиват едно без друго. Умението за слушане с разбиране върви ръка за ръка с умението за говорене, а писането е пръв „приятел" с четенето. Ето какво съветва Дияна Василева за развиването на умения за слушане при най-малките ученици.
Казвам се Дияна Василева и преподавам английски език от 11 години. През това време родители на мои ученици многократно са ме питали как могат да помагат на децата си вкъщи по интересен и забавен начин. Това ме подтикна да опиша и споделя с Вас идеи за ЗАНИМАТЕЛНИ ИГРИ НА АНГЛИЙСКИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ…

Попитай ни