ADVANCE Summer Camp

Летен английски лагер с АДВАНС е предназначен за деца от 8 до 13 годишна възраст.

Летен английски лагер с АДВАНС представя на вниманието на ученици и техните родители една добре балансирана програма специално разработена за летните месеци.

В програмата са включени образователни дейности изцяло на английски език както и занятия за опознаване и изграждане на умения за практики сред природата водени от професионални планински водачи.

Комуникацията по време на лагера ще се извършва на английски език, така че децата да се отпуснат и да го използват непринудено, без притеснения, че биха могли да сгрешат. Идеята е да интегрираме говоренето на английски език максимално в ежедневието си, от събуждането сутрин, през различните дейности и предизвикателства през деня, до приготвянето вечер за сън.

Програмата за летен лагер включва:

Ежедневен преход сред природата – Hiking in the mountain

Всеки ден учениците прекарват част от деня си в спокойна разходка сред природата, която дава възможност да се разгледат забележителностите на района, да се запознаят с месната флора и фауна, както и да се насладят на чистият въздух и хармонията, които царят сред Балкана.

АДВАНС сред природата – Advance among Nature

Програмата Advance among Nature има за цел да постави учениците пред различни предизвикателства, така че да работят заедно, като използват езика като средство за общуване. По време на първите занятия те се запознават и научават различни интересни факти един за друг, като в същото време се опознават и изграждат нови приятелства.

Това е от съществена важност за следващият етап от образователните игри, който включва взимане на решения, работа в екип заедно с връстниците си, решаване на конфликти и създаване на нещо в партньорство с останалите. Обикновено това са забавни дейности, провокиращи децата да мислят и развиват както социалните си, така и логически и творчески умения, изцяло на английски език. По този начин те упражняват изключително активно уменията си за слушане и говорене, а често и за четене и писане, ако когато дейността го предопределя.

В края на лагера дейностите вече са под формата на игри за доверие и партньорство, дискусии и симулации на реални социални ситуации.

Практики на открито – Outdoor practices

Професионални планински водачи запознават децата с различни практики на открито, които са както любопитни, така и полезни за тях. Заедно те се учат да се ориентират с карти и компаси, да палят огън и да готвят на открито, да дават първа помощ на пострадал сред природата, както и как да реагират самите те в трудни ситуации.

Освен тези обучителни дейности децата преживяват редица емоционални приключения.

Вечерна програма – Evening programme

Вечерната програма на лагера представлява финалното за деня предизвикателство за творчеството и въображението на децата. Тук те стават участници в театрални постановки, демонстрират завидни умения, стават част от гала вечер и се наслаждават заедно на истории и песни около лагерния огън.

Дните на децата ще бъдат изпълнени със забавни, образователни игри, стимулиращи работата на децата в екип, творческото мислене и преодоляването на бариерите в комуникацията им по между си.

 

Попитай ни
ПлискаБели БрезиЛозенецЛюлинМладостКаблешковОнлайн